Στην κατάργηση οποιουδήποτε περιορισμού για όσους έχουν εμβολιαστεί ακόμη και στις «κόκκινες» περιοχές προσανατολίζεται η κυβέρνηση
Την Τετάρτη 6/10 αναμένονται οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τους περιορισμούς λόγω κορονοϊού, η οποία προσανατολίζεται στην κατάργηση οποιουδήποτε περιορισμού για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ακόμη και στις «κόκκινες» περιοχές.
Το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης το έδωσε ήδη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, δηλώνοντας στον ΣΚΑΪ ότι έρχεται σχέδιο για τους εμβολιασμένους «σε σημείο κανονικότητας». Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Star, οι αποφάσεις θεωρούνται «ειλημμένες», καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε την αποκατάσταση όλων των ελευθεριών για τους εμβολιασμένους, ακόμη και στις «κόκκινες» περιοχές.
Αυτό πρακτικά οδηγεί σε κατάργηση των μίνι lockdown, όπου υπάρχουν σήμερα, με τις επιχειρήσεις της εστίασης και της ψυχαγωγίας να λειτουργούν ξανά με μουσική στους κλειστούς χώρους και με τις θύρες ανοιχτές μόνο για τους εμβολιασμένους, όπως προέβλεπε και πριν το πρωτόκολλο.
Με την κατάργηση των περιοριστικών μέτρων φαίνεται πως σταματά και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη 1 έως τις 6 το πρωί, ενώ συνεχίζεται με την ίδια ένταση η επιχείρηση πειθούς από την πλευρά της κυβέρνησης για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.
Τι ισχύει για τους περιορισμούς
Σημειώνεται, πως τα μέτρα που είναι σε ισχύ στις «κόκκινες» περιοχές είναι τα κάτωθι:
- Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία)
- Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας
Επίσης, τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.
Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.